Bijdragen een groen Nederland

Tegenwoordig wordt duurzaam leven steeds belangrijker. De wereld moet een stuk schoner worden.
De overheid steunt dan ook een groene economie. Ze staan voor een duurzame economische groei die niet ten koste gaat van het milieu. De rijksoverheid wil de samenleving verduurzamen en tegelijkertijd de economie versterken. Om dit te stimuleren, ondersteunt de overheid duurzame economische groei met verschillende subsidies. Dit maakt het een stuk aantrekkelijker om te verduurzamen!

 

Van het gas af.
Nederland moet in een versneld tempo van het gas af. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van natuurlijke energiebronnen. Als iedereen hier goed aan meewerkt, gaat het milieu er een stuk op vooruit. Buiten het voordeel dat het beter is voor het milieu,  is dat u fors lagere energie kosten hebt.

 

Zonnepanelen

Eén van de manieren om te verduurzamen is door zonnepanelen te nemen. Zonnepanelen werken op cellen die daglicht opvangen. Dit wordt omgezet naar gelijkstroom. Een omvormer maakt hier dan weer bruikbare wisselstroom van. Heel leuk en aardig dat u nu weet hoe zonnepanelen te werk gaan, maar een belangrijke vraag die u zichzelf afvraagt bij zonnepanelen kopen is of de kosten van de zonnepanelen wel op gaan me het rendement dat de zonnepanelen brengen. Het antwoord hierop is ja. Zelfs los van subsidie en belasting aftrek is de terug verdien periode meestal tussen de 5 en 7 jaar. Ik hoor het u nu zeggen :’als ik nou zonnepanelen wil aanschaffen kan ik dan nog op één of andere manier zien wat het mij waarschijnlijk gaat opleveren?’ Ja, u kunt een persoonlijk berekening maken die dan laat zien wat de opbrengst zonnepanelen is.

 

Conclusie
Nederland wil dus graag meer naar een groene economie en stimuleert dit ook met subsidies en belastingvoordeel. Wilt u dus een steentje bijdragen aan een meer leefbare wereld en in het proces én ook nog de economie stimuleren? Kijk dan naar duurzame manieren om energie te wekken.